2 ורבע כוסות קמח רגיל - מנופה
1 חבילה אבקת אפיה
חצי כוס שמן
3 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית קינמון
גרידה מלימון אחד
לבחוש את הכל יחד לעיסה חלקה (אני בוחשת עם כף).
לקלוף ולחתוך לקוביות 8 תפוחי עץ חמוצים. לשפוך עליהם מיץ לימון, חצי כוס סוכר חום ומעט קינמון.
שני שליש מהבצק לשטוח בתבנית אפיה, רצוי על נייר אפיה.
מעל לפזר את תפוחי העץ
ומעל תפוחי העץ להניח עם כפית חתיכות בצק קטנות (לא לדאוג הן מתפשטות ומתרחבות באפיה)
להפעיל תנור לחום של 170 מעלות במדף התחתון ביותר של התנור ולאפות למשך כשעה וחצי. משך האפיה הארוכה מאפשר לתפוחי האדמה להפוך לקרמליים ולבצק לקריספי. כמובן שיש לעקוב אחרי האפיה ובמידת הצורך להוריד את הטמפרטורה.
העוגה טעימה כשהיא חמה או פושרת וכדור גלידת וניל יוסיף וישפר את הקינוח.
לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.
1 חבילה אבקת אפיה
חצי כוס שמן
3 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית קינמון
גרידה מלימון אחד
לבחוש את הכל יחד לעיסה חלקה (אני בוחשת עם כף).
לקלוף ולחתוך לקוביות 8 תפוחי עץ חמוצים. לשפוך עליהם מיץ לימון, חצי כוס סוכר חום ומעט קינמון.
שני שליש מהבצק לשטוח בתבנית אפיה, רצוי על נייר אפיה.
מעל לפזר את תפוחי העץ
ומעל תפוחי העץ להניח עם כפית חתיכות בצק קטנות (לא לדאוג הן מתפשטות ומתרחבות באפיה)
להפעיל תנור לחום של 170 מעלות במדף התחתון ביותר של התנור ולאפות למשך כשעה וחצי. משך האפיה הארוכה מאפשר לתפוחי האדמה להפוך לקרמליים ולבצק לקריספי. כמובן שיש לעקוב אחרי האפיה ובמידת הצורך להוריד את הטמפרטורה.
העוגה טעימה כשהיא חמה או פושרת וכדור גלידת וניל יוסיף וישפר את הקינוח.
לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il